Quote van dit weekend:Trainer Mario Koswal van Tac’90 “Voetbal speel je voor het  publiek is dat niet mogelijk, dan kan je net zo goed een pleintje in de buurt uit gaan zoeken.”

Kort voor aanvang duel vroegen wij deze hoofdklasse trainer. Wat gaat de KNVB beslissen? Voetbal speel je voor het publiek is dat niet mogelijk, dan kan je net zo goed een pleintje in de buurt opzoeken en daar gaan spelen. Niet trainen betekent dat je ook niet kan spelen. Alles stilzetten en half  februari 2022 weer competitie voetbal.

Van Be Quick wist Mario niks, ja dat ze 2e staan meer niet, wij moeten ons eigen spel spelen, helaas vandaag zonder 12e man.

De voormalig v.z. van Be Quick 1887 Harry Kwast, net 3 uur reis tijd achter de rug. voegde daar aan toe “de KNVB kan niets anders beslissen en ook doen, dan alles stil leggen. Zonder training kan je als selectie speler geen top prestatie leveren”.

Wedstrijdverloop:
Tac `90 Pupil van de week Menet Bedir uit jO8 was bij de aftrap aanwezig.

Het eerste kwartier gebeurde vrij weinig en was alleen achter glas de wedstrijd normaal te volgen. De een na bovenste tegen de een na onderste. Hethaagsamateurvoetbal.nl komt graag bij TAC’90 maar realiseerden ons dat dit wel eens een van de laatste wedstrijden zou kunnen worden van 2021.

Rond de 20e minuut schoot Be Quicker Daniel Teune op het doel van keeper Marchena de vervanger van Dennis Hendriks . Teune zijn schot ging over de goal. JTac’90 moest winnen om wat plaatsen te stijgen en na 20 minuten werd duidelijk dat dit nou zou meevallen tegen deze tegenstander.

Mark Versteegen kreeg na een half uur spelen een mooie kans,  zijn schot ging voorlangs. In deze fase had Tac heeft het duel wel onder controle, maar de club uit het Groningse Haren zijn met hun scherpe counters toch wat sterker.

Be Quick aanvoerder Djarni Leidelmeijer ontsnapte aan geel. KNVB – scheidsrechter Krop was mild voor hem. Na 35 minuten wederom een schot van Daniel Teune op het doel van Tac, die bal ketste via de onderkant van de lat het veld weer in. In de 40 minuut was het dan toch raak. Weer deze spits Teune, die een schitterende vrije trap in de beneden hoek tegen het net schoot. In onze ogen ging Tac keeper Marchena niet helemaal vrij uit bij deze in de 40 e minuut gemaakte goal 0 – 1.

Gaat TAC `90 de remmen weer helemaal los gooien na rust. ?

De voormalig Quick Boys speler Mo El Ousrouti schoot vrij kort na rust voor het eerst de bal tussen de palen, deze werd gekeerd door Be Quick keeper Sven Bakker. Het spel beviel Mario Koswal niet vrij kort na rust, en liet 6 wissels warm lopen.

Tac is na rust meestal een openbaring maar afgelopen zondag zat de ploeg niet in de wedstrijd. In de 60 e minuut kopt Abdelhak Bojaade van Tac  de bal op het doel, deze keer weer in de handen van de keeper van de tegenstander. De Tac  aanvallen werden teveel onderschept, door een slimmer  Be Quick team, dat op weg was koploper te worden.

De wedstrijd stond onder prima leiding van KNVB – scheidsrechter Mitchel Krop uit Heerhugowaard. De heer Krop vroeg zelfs op de parkeerplaats, aan uw verslaggever of wij in het verslag wilde mee nemen, dat hij die middag met zijn  beide KNVB assistenten Jeroen ( 17 ) en Bram 19 het gevoel heeft gehad op reis te zijn geweest met zijn 2 zoons, ja beiden hadden ook een goeie wedstrijd lopen vlaggen. En gaven na afloop aan dat vlaggen zonder publiek niet leuk is “ Je mist dynamiek, met publiek is altijd leuker. Wij denken ook pas in Februari 2022 weer te kunnen vlaggen in deze hoofdklasse”. Beiden ambiëren beiden het talenten traject te bereiken bij de KNVB, ambitieuze manen.

Het laatste woord was niet aan Tac  maar weggelegd voor de bezoekers uit het Hoge Noorden die net als TAC een sportief duel bijna achter de rug hadden. Maar wat had  Mo El Osrout een droom kans na 70 minuten. We zijn geneigd te zeggen dat in zijn goede tijd een  een doelpunt was geweest bij Mo.  Hij had 1 – 1 tussenstand op zijn schoen. Osrouti kon een hoek uit kiezen met alleen nog de keeper van Be Quick voor hem, helaas de eerste echt grote kans van Tac schoot hij in de handen van de uit club keeper Sven Bakker.

En in de tegen stoot maakte Be Quick het wel vakkundig af, in het Haags kwartiertje had Tac ook bijna alle wissels al ingezet. In de 83 e minuut werd het lot van TAC’90 bezegeld. Een mooie pass vanuit het middenveld sneed door de Tac verdediging heen en Be Quicker Geert Jan Liewes bezorgde zijn ploeg een verdiende overwinning 0 – 2

Het Haags Amateur voetbal blijft u op de hoogte houden van alle ontwikkelingen de komende dagen en weken.