Wippolder zet ook bij en tegen RKDEO zegereeks voort

Op een frisse zondag middag eind november mocht het Delftse Wippolder aantreden bij en tegen het Nootdorpse RKDEO.

Beiden ploegen en trainers hebben de intentie om een voetballende oplossing te zoeken en het spel te dicteren. Na afloop van de wedstrijd kan geconcludeerd worden dat met name de spelers van Wippolder hier deze middag in slaagden.

Eerste helftAl vanaf de start van de wedstrijd legde Wippolder de druk op de thuisploeg. Binnen 15 minuten waren er al vier goede kansen voor Wippolder. Colin Venema (omhaal), Daley Uijthof (schot 16 meter), Anthony Sintnikolaas (schot geblokkeerd) en Yannick Prade (gestopt door keeper Huub Koning) konden echter de score nog niet openen.Rkdeo probeerde onder druk uit te voetballen maar slaagde hier zelden in en ging over op de lange bal. Deze diepe ballen waren een prooi voor de gretige verdedigingslinie van de bezoekers met Van Heyst, Seffelaar en Venema. Rkdeo kon slechts twee keer in de buurt komen van het Wippolder doel maar Dion de Jong redde een keer goed en een schot verdween hoog over het doel.

In het verloop van de eerste helft zat er een doelpunt aan te komen voor ’the blue white army’. Deze viel uiteindelijk pas in de 37e minuut. Ricardo verlegde het spel met een cross pass richting de meegekomen Jordy Krassenburg. Krassenburg zocht , plaatste en vond de diepe spits Yannick Prade die de bal keurig in de verre hoek kopte, 0-1
Enkele minuten later al dachten de bezoekers de wedstrijd in het slot te gooien. Na een voorzet kon dit keer Sintniklaas inkoppen en deed dit ook fraai met een goed geplaatste knik. De verder goed leidende scheidsrechter had voorafgaand hieraan echter een duw fout geconstateerd en keurde het doelpunt af.

Tweede helft Na de rust een RKDEO dat in combinatie met de ingebrachte Simonis meer naar voren wilde gaan spelen. Dit lukte zo’n twintig minuten beter in vergelijking met de eerste helft echter werd er niemand in stelling gebracht in het vijandelijke doelgebied en kon Wippolder het laatste deel van de wedstrijd verder gaan wat het de eerste helft zo goed deed. Er werd naar hartelust gecombineerd en de duels werden gewonnen. Ook voorin werden mooie combinaties gemaakt maar bleef de tweede treffer nog even uit.

Pas in de 75e minuut maakte de bezoekers definitief duidelijk dat de drie punten mee terug gingen naar Delft. Na een vrije trap werd de bal weggewerkt, Daley Uijthof onderschepte rond de 16 meter lijn en schoot in tweede instantie de bal via de binnenkant van de paal achter doelman Koning, 0-2In het verdere verloop van de wedstrijd was er nog de mogelijkheid voor Wippolder om verder uit te lopen maar de afronding was niet zuiver en beiden ploegen legde zich uiteindelijk neer bij de 0-2 stand.

Wippolder stijgt een plek en neemt nu de tweede positie op de ranglijst in met een punt achterstand op koploper HVV. RKDEO moet even pas op de plaats maken met een plek in de subtop en de ploegen gaan waarschijnlijk een paar rustige weken tegemoet door de huidige Corona maatregelen.