RKAVV geeft wedstrijd uit handen in Noordwijk

RKAVV is er niet in geslaagd om aan te haken bij de top van de hoofdklasse. In Noordwijk had het tegen directe concurrent SJC een mooie kans om zich comfortabel in de top van de competitie te nestelen, maar een erg zwakke fase in de wedstrijd zorgde voor een pijnlijke nederlaag.

RKAVV begon geweldig aan het treffen met SJC. De Noordwijkers zijn goed in vorm, stonden op plaats drie en wonnen vorige week nog met 8-1 van Emmen. Toch was het RKAVV dat vanaf de aftrap het initiatief nam. Al snel resulteerde dit in de eerste kans. Jubilee Djan zette de aanval mooi op. Hij wist Yani Bouras de diepte in te sturen en op zijn beurt kwam de bal terecht bij Ayoub Boukhari. Boukhari schoot op doel en zag doelman Hoogervorst met moeite zijn inzet keren. RKAVV speelde ijzersterk en SJC kwam er nauwelijks aan te pas. Toch kwam RKAVV maar sporadisch tot echt grote kansen.

De Leidschendammers hadden veel de bal en zodra SJC een keer in balbezit kwam, deed de thuisploeg daar bijzonder weinig mee. Een voorsprong voor RKAVV kon dan ook niet uitblijven en na ruim twintig minuten wist Ayoub Boukhari het overwicht uit te drukken in een doelpunt. Met een formidabel schot van afstand zette Boukhari de 0-1 op het scorebord. Al snel erna kregen de rood-witten een grote kans om de marge te verdubbelen. Uit een voorzet van Justin van Rijswijk kopte Yani Bouras naast. De eerste dertig minuten van de wedstrijd, was wellicht de beste fase van RKAVV tot nu toe in dit seizoen.

De wedstrijd kantelde echter na exact een half uur. Balverlies op het middenveld leidde een vrije trap dicht bij het doel in voor SJC. Aanvoerder Timo Ruigrok schoot die vrije trap op geweldige wijze in het doel en daarmee kwam SJC opeens langszij. Een tik die RKAVV lastig meer te boven kwam. Voor de derde wedstrijd op een rij zag trainer Maurizio Ceccucci zijn ploeg een 0-1 voorsprong uit handen geven. Hoewel er van het flitsende spel uit de beginfase van de wedstrijd weinig meer over was, kreeg RKAVV vlak voor rust nog wel een grote kans om weer op voorsprong te komen. Een gevaarlijke voorzet van Ayoub Boukhari schampte het hoofd van Mike van Toor waarna Justin van Rijswijk bij de tweede paal over schoot. Een doelpunt viel er vlak voor rust nog wel. Twintig seconden voor het verstrijken van de eerste vijfenveertig minuten toonde SJC zich dodelijk effectief. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Mark Turk en hij streepte de 2-1 fraai in het doel.

RKAVV moest zich na rust zien te herpakken, maar SJC kwam een stuk beter uit de kleedkamer. Het greep RKAVV meteen bij de keel en de Leidschendammers hadden daar flinke moeite mee. Binnen vijf minuten na de theepauze bracht Wesley Haasnoot RKAVV nog meer schade toe. Op aangeven van Timo Ruigrok wist Haasnoot de 3-1 in het doel te schuiven. RKAVV was flink van de leg en een aantal minuten later leek diezelfde Wesley Haasnoot de wedstrijd te beslissen. Hij mocht eenvoudig de Leidschendamse achterhoede passeren en maakte er zelfs 4-1 van.

Ceccucci greep in en bracht Edwin Agyare binnen de lijnen. Een goede zet, zo bleek achteraf want binnen drie minuten wist Agyare zijn naam op het scoreforumulier te zetten. De rappe buitenspeler rondde na een geweldige solo zelf af en bracht te spanning terug in de wedstrijd: 4-2. De treffer van Agyare maakte iets los bij RKAVV, dat er opeens weer in ging geloven. Het gaf weer veel druk naar voren en het kreeg ook zeker weer wat kansen. Zo was Ayoub Boukhari een aantal keer dichtbij en vielen een gevaarlijke voorzetten net niet goed. Een doelpunt viel er echter niet meer en dus eindigde SJC – RKAVV in 4-2.