Den Hoorn krijgt voetballes van FC Boshuizen

FC Boshuizen liet in de wedstrijd tegen Den Hoorn zien dat zij een eventuele kampioenskandidaat zijn. De hoop is wel dat deze competitie kan worden afgemaakt. De Leidenaren overklasten de mannen uit Den Hoorn volledig. Op alle fronten was de Leidse formatie heer en meester. Vooral de technische vaardigheden van de Leidenaren staken met kop en schouder boven de formatie van trainer John Hage van Den Hoorn uit. Met gevolg dat daardoor ook het tempo en het handelen met de bal beter was. Na 6 minuten spelen kreeg Boshuizen de eerste open scoringkans. Ahmed Vandi soleerde op de linkervleugel en gaf vervolgens een pass op maat af aan de opkomende middenvelder Christian Cabrera.

Deze had de bal voor het inschieten. Zijn inzet ging voor open doel naast. Deze actie was wel direct de inleiding dat Boshuizen het spel dicteerde. Met razend snelle, bewegelijke en balvaardige vleugelspitsen, Frank van Gils en Ahmed Vandi bestookten de Leidse spelers  de verdediging van Den Hoorn. In de 14e minuut was  het Frank van Gils, die enige verdedigers op het verkeerde been zette en daarna de uitkomende doelman Robert Jan Kuipers omspeelde en de verdiende 0-1 op het scorebord liet noteren. Nog geen 3 minuten later gaf de goed leidende scheidsrechter Bas Oosterlaken een strafschop aan Boshuizen voor het neerleggen van Ahmed Vandi. De Den Hoornse-doelman was kansloos met de 11 meter, genomen door Vandi.

In de 24e minuut was een inzet van Vandi, die achter de doellijn door doelman Kuipers werd weggetikt. Op advies van de assistent-grensrechter, die op de juiste positie stond wees de leidsman naar de middenstip. Aan deze beslissing valt niet te twijfelen daar de beelden aangeven dat de bal de doellijn gepasseerd was. Een korte conversatie volgde na de 0-3 stand tussen de doelman en assistent-grensrecht : “He Blinde” antwoord “wil je al gaan douchen”. De doelman koos eieren voor zijn geld en hield verder zijn mond. Dn Hoorn was niet bij machte om een vuist te maken. In de 26 minuut kregen zij de eerste kans, een directe vrije trap vanaf de 16 meter.

Doelman Mohamed Ziaouia van Boshuizen pakte de bal buiten het 16 metergebied terwijl hij zelf erbinnen lag. Deze jonge doelman maakte in deze wedstrijd een voortreffelijk indruk. Goed meespelend en resoluut ingrijpen. Hij straalde veel vertrouwen uit. De vrije trap voor Den Hoorn werd snoeihard over de deklat geschoten. Na 47 minuten spelen konden spelers, scheidsrechter en begeleiding aan de thee.

Tempo lager

De tweede helft speelde Boshuizen een tempo lager. Desondanks bleef Boshuizen het spel bepalen. Voor Den Hoorn kwam het niet verder dan een mooie pegel in de 72e minuut van Maurizio Marinacci vanuit de 2e lijn en een schitterend schot van Sem Reimerswaal in de 77e minuut dat met een acrobatische save gekeerd werd door Mohammed Ziaouia. In de 80e minuut was het wederom Frank van Gils die de 4-0 op het scorebord liet vermelden,  tevens de einduitslag .

Resumerend: Voor Den Hoorn was het geen schande om, van dit elftal van Boshuizen, te verliezen. Boshuizen een perfecte formatie met in alle linies veel techniek, veel beweging op de juiste momenten, wervelende spitsen, goede verdedigers en spelmakers. En lust voor het oog.