PGS Vogel verliest met ruime cijfers van VCS

Op de regenachtige zaterdagmiddag trof PGS op het kunstgrasveld VCS. PGS, dat vier basisspelers mistte, was gebrand op de overwinning om aansluiting bij de top te houden. De eerste helft was gelijk opgaand met kansen over en weer. Echte grote kansen bleven echter uit. Na 30 minuten kwam VCS op voorsprong door een goede actie van de rechtsbuiten die naar binnen trok en de verre hoek kon vinden. Een klap voor de ploeg, maar gezien de kansjes die toch gecreƫerd werden geen reden voor paniek. PGS had voor rust nog een aantal opgelegde kansen om op gelijke hoogte te komen, maar de afronding was niet overtuigend genoeg.

In de rust was er vertrouwen binnen de ploeg om alsnog de wedstrijd om te keren. Gezien de grote kansen vlak voor rust leek dit dan ook niet gek. Wat niet meehielp was dat VCS direct na rust de 0-2 maakte. Een afstandsschot van 25 meter vloog net buiten bereik van Milan Brakel zo de bovenhoek in. Een klap voor PGS en dit zorgde dan ook voor een ineenstorting. Nog geen 10 minuten later maakte VCS ook nog de 0-3. Zo was het gevoel dat de wedstrijd kon worden omgedraaid heel snel in de tweede helft al tenietgedaan. De hoop kwam weer lichtelijk terug toen de in goede vorm verkerende Rik van de Graaf een vrije trap prachtig binnenschoot. Een echte vuist kon PGS helaas niet meer maken. Er zat te weinig overtuiging in deze zaterdag. Vlak voor tijd kon VCS nog de 1-4 maken en droop PGS met een slecht gevoel af. Waarschijnlijk is het nu winterstop en die komt PGS misschien niet slecht uit. De geblesseerde spelers hebben nu de tijd om te herstellen en kan er vooruit gekeken worden naar een tweede seizoenshelft vol met ambities.