VELO en Forum Sport delen de punten

Na de ruime nederlaag van vorige week wilde VELO in deze wedstrijd weer een goed resultaat behalen. Na een snelle voorsprong kwam VELO tweemaal op achterstand en wist in de laatste minuten van de reguliere speeltijd er toch nog een remise, 3-3, uit te slepen.

Door de vele regen was het veld moeilijk bespeelbaar met veel glijpartijen als gevolg maar daar hadden beide teams last van. Desondanks kwam VELO na zo’n vijf minuten al op voorsprong via Rick van Mierlo die een voorzet van Sergi Roeleveld eenvoudig kon intikken, 1-0. In de 14e minuut kwam Edoardo Saurwalt alleen voor  VELO-doelman Deniz Pamuk maar een redding met de voet voorkwam de gelijkmaker. Een minuut later was het wel raak. Na een glijpartij kreeg de op de grond liggende Daan van Rossum een inzet van Martijn Brummer tegen zijn hand waarna de door scheidsrechter Blaak, op advies van zijn KNVB-assistent, toegekende strafschop werd benut door Haitam El Marid, 1-1.

Mart Dubbeld moest met een blessure het veld verlaten en werd vervangen door Reinier Maartense. VELO pakte de draad weer op maar Rens de Vries kwam net te laat om een vrije trap van Daan van Rossum met het hoofd te verzilveren en een voorzet van Mitchell Weissenberg werd gesmoord door het slechte veld. Na twee  doelpogingen van Edoardo Saurwalt kwam Forum Sport in de 39e minuut toch op voorsprong. Rens de Vries werd in een poging om de bal weg te werken afgetroefd door Edoardo Saurwalt die alleen voor doelman Deniz Pamuk niet faalde, 1-2. Tot aan het rustsignaal kwam er in deze stand geen verandering meer.

Na de welkome warme thee viel in de 50e minuut al de gelijkmaker via Ramon Ripson na een voorzet van Daan van Rossum. Het spel ging op en neer met diverse doelpogingen aan beide kanten. In de 65e minuut kwamen de Voorburgers toch weer op voorsprong, 2-3, door Pjer Bom na een assist van Edoardo Saurwalt. Rick van Mierlo was na een voorzet van Daan van Rossum net te laat voor de gelijkmakende treffer en Haitam El Marid kreeg voor Forum Sport een uitgelezen kans om de wedstrijd op slot te gooien maar zijn inzet werd met de voet gekeerd door VELO-doelman Deniz Pamuk.

In het laatste kwartier, met Roderick Meinema en Jessy van Egmond voor Rens de Vries en Benjamin el Amrani, ging VELO vol voor tenminste een gelijkspel maar pogingen van o.a. Sergi Roeleveld en Lars de Jong misten de juiste richting. In de 88e minuut kreeg VELO toch loon naar werken via Rick van Mierlo die een voorzet van Lars de Jong strak inschoot, 3-3. In de blessuretijd ging VELO nog vol voor de drie punten maar een schot van Lars de Jong ging voorlangs het doel en de inzet van  Sergi Roeleveld kwam via verdediger Maximiliano Do Sacramento Castro en de paal in handen van de Voorburgse doelman.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Blaak konden beide teams wel leven met deze puntendeling en werd snel de kleedkamer opgezocht voor een lekkere warme douche.

As. zaterdag staat voor VELO de uitwedstrijd tegen BOL (Broek op Langedijk) op het programma. Gelet op de nieuwe coronamaatregelen is het onzeker of die wedstrijd wel gespeeld zal worden. Zodra daar duidelijkheid over is, zullen wij dit melden op onze website.