Francis Janse, trainer van Vredenburch: “Ik had gedacht dat we verder waren”

Nico Mos

Hij ziet zijn elftal als the-best-of-the-rest in de 4e klasse E van het zaterdagamateurvoetbal. Francis Janse, de trainer in kwestie, wordt met zijn team nooit weggespeeld, maar behaalt, in zijn ogen, wel (te) weinig punten. Toch hoopt hij stiekem nog een periodetitel binnen te halen.

Rijswijk –  “Ik hoop echt dat we, als het amateurvoetbal, gevrijwaard blijven van een totale lockdown. Ik denk dat ze de beslissing, voetballen, maar zonder publiek, door gaan zetten. Als ze weer het voetbal totaal gaan stoppen wordt het weer een rampenplan”, aldus Francis over de coronaproblematiek in het amateurvoetbal. “Ik moet er ook niet aan denken dat we weer met tweetallen en viertallen moeten gaan trainen. Kortom ik hoop dat we gewoon door kunnen voetballen”. En over (de sterkte van) zijn selectie: “We hebben de groep waar we mee gestart zijn aanvankelijk bij elkaar kunnen houden. Maar in de loop van afgelopen weken zijn er toch een paar spelers in het 2e elftal gaan voetballen. Zij konden gewoonweg toch de druk niet aan en gingen ze zich raar gedragen. Dan ben ik ze uiteindelijk liever kwijt dan rijk, want dan wordt het groepsproces verstoord. Uit de jeugd komt nu nog niets door, want we missen (helaas) een onder 19 en onder 17 team. Dat is wel erg jammer. Uiteindelijk heb ik wel een mannetje of 17 voor het eerste team”.

“Meer verwacht”

“Ik had in principe wel meer verwacht van deze groep en dat we hoger zouden staan, of in ieder geval meer punten hadden gepakt. Het gevoel houdt uiteindelijk net niet over. Dit is trouwens een hele zwakke competitie, met hele zwakke ploegen, maar ook behoorlijk sterke teams zoals Graaf Willem VAC II, Oliveo, RVC Celeritas en misschien ook SEV. Ik had ons eigenlijk daar wel tussenin verwacht. De wedstrijd tegen SEV bijvoorbeeld verliezen wij onnodig. Bij winst hadden we gelijk gestaan en daar baal ik een beetje van. Weggespeeld zijn we echter nooit. We hebben wel een elftal waar karakter en pit in zit. We verliezen ook maar (steeds) met één goal verschil van Graaf Willem II VAC en RVC Celeritas, al is die laatste wel een derby. Aan de andere kant vervallen wij wel steeds in dezelfde foutjes en dat moet er wel uit”.

Periodetitel

“Toch hoop ik dat we tijdens het seizoen een goeie reeks kunnen neerzetten dat uitmondt in een periodetitel. Dan zullen we toch ook moeten stijgen op de ranglijst, zodat we misschien een vervangende periode kunnen pakken”. En over zijn eigen positie: “Het bevalt mij hier uitstekend. Heb het hier erg naar mijn zin. We hebben wel een evaluatie gemaakt, maar nog niet over contractverlenging gesproken. Dat zal in de winterstop wel aan de orde gaan komen. Ik maak mij daar niet zo druk over. De spelers zijn erg leergierig en de trainingsopkomst is prima”.

Bob Spee

“De samenwerking met Bob Spee is weliswaar nog maar heel kort Ik had eerst het idee dat Bob alleen hoofd jeugdopleiding zou zijn, maar hij is ook hoofd TC. Dat betekent ook dat hij over het selectiegebeuren gaat. Ik heb daarmee geen moeite, integendeel, ik vind dat alleen maar prettig en positief en ik heb dan ook feedback met iemand, die kijk heeft op het spelletje”, aldus trainer Francis Janse.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten