ODB heeft vizier niet op scherp bij Voorschoten’97

Met de 0-0 einduitslag mag koploper FC Voorschoten meer dan tevreden zijn. Tegenstander ODB houdt aan dit gelijke spel een bittere smaak over. Zowel de eerste als de 2e speelhelft waren de Hagenaars de bovenliggende ploeg. De grootste tegenstander van deze zondagmiddagwedstrijd was de leidsman. De wedstrijd begon al 11 minuten te laat omdat hij een verkeerde outfit aanhad, een wit shirt gelijk aan ODB. Beide elftallen werkten hard echter de echte en juiste eindpass om je medespeler in scoringspositie te brengen ontbrak. De eerste open kans was in de 37e minuut voor Ferenc Merczel, die op rechts los kwam van Han Dessing en alleen vanaf rechts op doelman Joey Vis afging. Zijn inzet ging voorlangs aan de verkeerde kant van de paal achter. Nog geen minuut later was het Desley Zwiers , die in de voorste lijn van ODB bergen werk verzette en vanuit een scrimmage de bal binnen de 16 meter voorlangs achter schoot. Beau Scholten had in de 43e minuut de mogelijkheid de score in voordeel van ODB te openen. Zijn inzet werd door de Voorschoten-doelman Chris van der Mijn onschadelijk gemaakt. Vlak voor het rustsignaal scoorde Quinten Kay Piek ODB na een flitsende akte door het centrum met een mooi lob de openingsscore. Dit doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Dit was het laatste wapenfeit in de eerste 45 minuten.

2e helft

Na een rust van 20 minuten floot de leidsman voor he 2e gedeelte van deze wedstrijd, die gepaard ging met vele niet te volgen beslissingen. Een regen van gele kaarten, vele discussies in het veld. Bij ODB verscheen in de 2e helft Dennis Wille in de spits. De Voorschotense verdediging had de handen vol aan deze zware spits, die geen moment uit het oog verloren mocht worden. Met het inbrengen van deze goaltjesdief zakte de goed spelende Desley Zwiers naar de verdediging, hetgeen de opbouw ten goede kwam. In de 52e minuut werd Wille binnen de 16 meter in duel naar de grasmat gewerkt. De leidsman wilde van niets weten. Gezien het spel leek het erop dat het een kwestie van tijd zou zijn voordat ODB de openingstreffer zou maken. De Voorschotenaren kregen in de 60e minuut nog een fraaie scoringskans echter doelman Joey Vis verdedigde zijn doel met veel elan. De beste kansen waren voor ODB’ers. Zij voerden het tempo op in het laatste half uur met de hoop dat de beslissende treffer in het voordeel van hen zou vallen. Jammer was dat he tempo te vaak werd onderbroken door de leidsman, die conditioneel in perfecte staat leidde en bij alle incidenten en niet incidenten bovenop stond. Helaas werkte zijn warrige leiden negatief op het spel van de Hagenaars. Hoe ga je met spelers om wordt een nieuw hoofdstuk bij de KNVB.

Afgekeurd

Vlak voor het eindsignaal was het Dennis Wille die de bal tegen de touwen joeg. Ook de leidsman was het hiermee eens en wees naar het midden. Helaas voor ODB, Voorschoten had nog een troef achter de hand, de assistent- scheidsrechter. Na deze gehoord te hebben gaf de leidsman een indirecte vrije trap in het voordeel van Voorschoten. Hoogst merkwaardig is dat de leidsman boven op de situatie stond en zelf niets onrechtmatigs had waargenomen. Tot zelf in de 6e minuut van de extra tijd kreeg ODB open scoringskansen, die niet werden benut daar het vizier niet juist was afgesteld. Eén punt uit bij de koploper is niet verkeerd echter deze middag speelde Voorschoten onder de maat en was ODB de bovenliggende ploeg. Gezien de gecreëerde kansen moeten de Hagenaars hand in eigen boezem steken. Het zat ODB deze middag niet mee. Einduitslag 0-0.

Resumerend: Een wedstrijd die ontsierd werd door veel onnodige onderbrekingen van een irritant leidende fluitist.  Twee elftallen die hun vizier deze zondag niet op scherp hadden staan. Beide doelmannen, die een hoger niveau haalden dan hun medespelers. Bijzonder zuur voor ODB was de afkeuring, vlak voor het einde, van de 0-1 door interventie van een assistent-grensrechter. Desondanks een dik verdiend punt bij de koploper.