RVC Celeritas niet opgewassen tegen Oliveo

Spanning nu volop bovenin de ranglijst

Nico Mos

Afgelopen zaterdag stond in de 4e klasse E een heuse topper op het programma. RVC Celeritas, nog ongeslagen, trad thuis aan tegen Oliveo die 3 verliespunten heeft. Onder leiding van de vrouwelijke arbiter, Julia van Es, bleek Oliveo meer als team te voetballen. RVC Celeritas was na rust wel meer bij de les, maar bleef achter de feiten aan lopen (2-5)

Rijswijk – Het duurde lang eer beide teams hun schroom van zich af gegooid hadden. De gasten uit Pijnacker gingen daar als eerste het beste mee om en hadden al snel een (optisch) overwicht. Door veel oponthoud lag het spel wel (te) veel stil en kon niet echt worden doorgepakt. De thuisclub kon niet in haar eigen spel komen, wat tevens de verdienste was van de mannen van trainer Edwin Vurens. Halverwege de eerste helft kwam Oliveo op voorsprong. Een voorzet van Noah Boer belandde op het hoofd van Tim van Rheenen (0-1). RVC Celeritas had niet direct een antwoord ook omdat zij een (te) laag tempo hanteerde. Daarnaast ging er ook (te) veel mis bij de thuisclub. Niet verwonderlijk was dan ook de 0-2, zeven minuten voor rust ( Mark Milolaza).

Gerepareerd

Na rust een ander RVC Celeritas, die al de aansluitingstreffer maakte in de 48e minuut. Een stiftballetje van Giovially Serbony op Joey Klijn was goed voor 1-2. En RVC Celeritas ging door voor de gelijkmaker. Maar door knullig uitverdedigen van Joey Klijn – hij dacht de bal over de achterlijn te laten lopen en probeerde dat te herstellen – kon de arbiter niets ander dan fluiten voor een strafschop (1-3), al was dat enigszins zwaar gestraft. Echter na een langlopende aanval van de thuisploeg maakte André Rumapak en kwam de thuisclub terug tot 2-3. Nadat de doelman van Oliveo, Peter Paul de Rotte, met een sublieme redding de 3-3 wist te voorkomen, maakte Oliveo in de aanval erop 2-4. Een doelpunt in glaszuivere buitenspel positie, maar de assistent ‘vergat’ te vlaggen. In blessuretijd maakte invaller Max Huurman de mooiste treffer van pakweg 30 meter in de verre hoek (2-5). De periodetitel is nog niet bekend, omdat mede concurrent Graaf Willem II VAC niet in actie kwam. Overigens is voor deze clubs de periodetitel maar bijzaak, want zij gaan alle drie voor het kampioenschap.