ADO Den Haag met Dirk Kuyt nog zonder punten in de Keuken Kampioen Divisie

ADO Den Haag heeft zondagmiddag in een leeg Bingoal Stadion een tweede dreun te verwerken gekregen.  Na het fiasco vorige week in Almelo tegen Heracles (4 – 0 verlies) ging FC Den Bosch er nu door een 0 – 2 overwinning, een stand die bij rust al op het scorebord prijkte, met de drie punten ervandoor.

De basiself week op twee posities af van vorige week. Breinburg begon weer in de basis en Klas die in eerste instantie op de bank zou beginnen maakte toch vanaf de eerste minuut zijn opwachting omdat Max de Waal in de warming-up geblesseerd afhaakte. De thuisploeg ging voortvarend van start en had in de beginfase al met 2 of 3 – 0 moeten voorstaan maar de 100% kansen waren niet besteed aan Thomas Verheydt, Dhoraso Klas en Xander Severina. Na een kwartiertje hadden de bezoekers bepaald pech toen een schot van Asier Cordoba Querejeta op de lat belandde. De defensie van de Hagenaars toonde zich net als vorige week uiterst kwetsbaar en daarvan profiteerde Anass Ahannach zes minuten voor rust door de 0 –  1 aan te tekenen na een goed opgezette aanval waarbij Joey Konings de assist verzorgde. Twee minuten later keek de thuisploeg al tegen een 0 – 2 achterstand aan toen de maker van de 0 – 1 Ahannach die de bal op tijd aflegde op Asier Cordoba die  goed de ruimte zocht en met een gericht schot doelman Hugo Wentges kansloos liet.

Na de rust met de weer herstelde Tyrese Asante voor de hopeloos falende Dirk Carlson deed ADO verwoede pogingen om de spanning weer terug te brengen. In tegenstelling tot de eerste helft wist de thuisploeg, met nog een aantal wissels, zich  nauwelijks kansen te scheppen en pas vlak voor de negentigste minuut kreeg Joël Zwarts in het vijfmeter gebeid de bal op een presenteerblaadje van Verheydt maar hij ramde de bal ruim over het doel van de Brabanders.

Slotsom

Door deze tweede nederlaag op rij  staan de Hagenaars helemaal onderaan in de Keuken Kampioen Divisie. Ook heeft de kwakkelende formatie van Kuijt nog geen doelpunt weten te maken dit seizoen. Komende vrijdag gaat ADO Den Haag op bezoek bij MVV Maastricht waar de Hagenaars vorig seizoen nog de eerste periodetitel wisten te veroveren.