Goede start VELO met oefenzege op RKAVV

De aanvangstijd was al vervroegd naar 11.00 uur maar desondanks was de opkomende hitte voor de spelers toch wel een belemmerende factor voor een flitsende wedstrijd. Niet voor niets werd er in de 1e en 2e helft een welkome drinkpauze ingelast.

Voor VELO, met nieuwkomer Gino van de Water in de basis, was het na 4 trainingen de eerste oefenwedstrijd en RKAVV speelde al 2 oefenwedstrijden (1× gelijk en 1x verloren). Beide trainers hadden veel spelers opgeroepen om ze allemaal speelminuten te geven om te laten zien of zij met hun spel een basisplaats kunnen afdwingen. Vooral van belang voor RKAVV dat over 2 weken al begint met de competitie.

Rond de 10e minuut was het bijna raak voor RKAVV maar de inzet van Tom Plezier ketste uiteen op de paal. VELO was met enkele counters ook gevaarlijk maar  RKAVV-doelman Bas Meeuwissen was de baas bij enkele doelpogingen van Ricky van Mierlo. Na een klein half uur kwam RKAVV toch op voorsprong via een prachtgoal van Xavier Akinrinbora die zijn schot vanaf links buiten bereik van doelman Jari Puister, weer terug op het oude nest, hoog in de verre hoek zag verdwijnen, 0-1.

Hoewel RKAVV meer kansen kreeg om de score uit te bouwen was het VELO dat rond de 40e minuut op gelijke hoogte kwam. Op een assist van Max Spilker en komend van eigen helft kon Ricky van Mierlo alleen afgaan op de RKAVV-doelman en beheerst zijn eerste doelpunt van dit seizoen noteren, 1-1. Scheidsrechter van Niel negeerde daarbij terecht het vlagsignaal van de RKAVV-linesman.

In de 2e helft twee compleet andere teams binnen de lijnen en dat was voor de spelers weer even wennen. Desondanks was VELO, met de teruggekeerde Irshan Jagbandhan en Imad Talhaoui in het veld, rond de 50e minuut beter bij de les. Een afgemeten vrije trap vanaf rechts van Reinier Maartense werd bij de 2e paal fraai ingekopt door de eveneens teruggekeerde Tony van den IJssel, 2–1. RKAVV kreeg meerdere goede kansen om de wedstrijd te kantelen maar vooral Luuk Gijsbertsen was ongelukkig in de afronding waarbij ook VELO-doelman Deniz Pamuk uitblonk met goede reddingen. In de slotfase nog een grote kans voor Vince van Egmond om de wedstrijd voor VELO op slot te gooien maar de RKAVV-doelman Tom Rijkens wist dat te voorkomen. In de stand kwam geen verandering meer en na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter van Niel kon iedereen de schaduw opzoeken en zich tegoed doen aan een lekker koel drankje.

Komende week is VELO deelnemer aan het Polanen-toernooi bij SC Monster met op dinsdag een wedstrijd tegen FC ‘s-Gravenzande (aanvang 19.00 uur) en op zaterdag tegen Verburch (aanvang 14.30 uur). RKAVV speelt dinsdag tegen Poortugaal, aanvang 20.15 uur, en zaterdag tegen De Jodan Boys, aanvang 14.30 uur.

Redactie: Louis de Letter