Vroege treffer helpt RKAVV aan zege op SDO

RKAVV heeft opnieuw voor eigen publiek gewonnen. Eén doelpunt bleek tegen hekkensluiter SDO voldoende voor drie punten. De Leidschendammers hielden daarmee voor de derde wedstrijd op een rij de nul.

RKAVV kende een droomstart. Edwin Agyare pikte na zes minuten de bal op, dribbelde vervolgens fraai richting het SDO-doel en schoot daar aangekomen de 1-0 binnen. De openingsfase speelde zich vooral op de helft van SDO af, maar tot hele grote kansen kwam RKAVV in eerste instantie niet. Wel zag RKAVV na een kwartier Remco Overdevest uitvallen. Overdevest belandde na een ongelukkige botsing met Luuk van Huisstede in de hekken van het veld.

Daarbij liep hij een diepe snee in zijn pink op, waarna het gevoel uit zijn vinger verdween. Na een bliksembezoek aan het ziekenhuis bleek de schade gelukkig mee te vallen en kon Overdevest, met een gelijmde pink, de slotfase van het duel vanaf de bank meemaken.

Overdevest had op dat moment echter wel een vermakelijke eerste helft gemist. SDO liet halverwege het eerste bedrijf twee grote kansen onbenut en de derde inzet van SDO werd vlak voor de doellijn door Robin Steffens weggewerkt. Ook RKAVV kreeg vervolgens een aantal grote kansen. Na een splijtende pass van Ayoub Boukhari, die voor Overdevest binnen de lijnen was gekomen, stuitte Zakaria Amrani op doelman Hashemi.

Niet veel later tastte Hashemi wel mis bij een corner waarna het Robin Steffens tot tweemaal toe niet lukte om de bal in het doel te schieten. Slechts enkele momenten later redde goalie Hashemi SDO dan weer, ditmaal had hij een fraai antwoord op een schot van Jubilee Djan. Na de kansenregen van RKAVV dook SDO weer op aan de andere kant van het veld. Doelman Mike Ten Kroode bracht knap redding op een inzet van Jesse van Huisstede.

RKAVV en SDO vermaakten het publiek tijdens de eerste vijfenveertig minuten, maar na rust bleef daar weinig meer van over. RKAVV had de bal, maar kwam amper tot kansen. Zodra SDO eens in balbezit was, leverde het het speeltuig ook telkens snel weer in. Na ruim een uur spelen eindigde een fraaie RKAVV-aanval naast het doel. Na een geweldige steekpass van Ayoub Boukhari trok Jubilee Djan de bal goed voor.

Voor het doel lukte het Yani Bouras echter niet om een treffer te forceren. Achterin stond de Leidschendamse defensie opnieuw goed te verdedigen. SDO kwam nauwelijks tot echte kansen. Pas in de absolute slotfase, toen de gasten uit Bussum met wat lange ballen een treffer probeerden te forceren, leek er nog iets van spanning te komen. RKAVV hield echter, zonder al te veel moeite, stand en pakte zo drie punten.