FC Westland komt langzaam op gang

De heren van FC Westland pakten ook in de 4e competitiewedstrijd de volle winst. Rotterdamse Studenten werd in de Verburchhal met 8-2 verslagen. Bij rust hadden de Westlanders pas  een 2-1 voordelige marge.

De ploeg van coach James Dhanai keek na 2 minuten tegen een 0-1 achterstand aan toen men niet bij de les was bij een hoekschop. Op dat moment had FC Westland al 2 grote kansen gehad. Dat bleef ook het beeld de rest van de 1e helft. De Westlandse ploeg mistte teveel kansen en het duurde tot de 18e minuut toen de gelijkmaker op het scorebord kwam. Ironisch genoeg kwam die treffer tot stand toen FC Westland vanwege een tijdstraf met 1 man minder in het veld stond. Nog net voor rust kwam FC Westland op een 2-1 voorsprong en na rust werd deze gestaag uitgebouwd. Bij 4-1 deed Rotterdamse Studenten nog iets terug, maar het bracht FCW niet van de wijs en de teller stokte bij 8-2 toen voorzitter Morad Naimi, na een solo à la Maradonna in zijn beste dagen, de Rotterdammers helemaal zoek speelde en doeltreffend afdrukte. Aanvoerder Yassine Irzi, en Rafik El Ousrouti waren beiden 2 maal succesvol,”man of the match” Melvin Vissers, Mounir Faloun en Mohamed Maatoug volgden zijn voorbeeld allen 1 maal.

Maandag 1 november komt FC Westland weer in actie. Dan staat de uitwedstrijd tegen WIA op het programma. De Rotterdamse ploeg presteert dit seizoen tot nu toe ook prima, en verloor 1 keer in 5 wedstrijden.