ADO Den Haag zet ook vierde oefenwedstrijd in winst om

ADO Den Haag heeft vrijdagavond ook zijn vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding op de competitiestart van 5 augustus tegen Heracles Almelo winnend afgesloten.
Op het complex van Jacks League’s club TEC in Tiel versloeg de selectie van trainer Dirk Kuijt het Belgische SK Beveren dat in eigen land ook op het tweede niveau uitkomt (Challenger Pro League). Bij rust keken de Hagenaars nog tegen een 0 – 1 achterstand aan maar na negentig minuten stond er een 2 – 1 eindstand in Haags voordeel op het scorebord.

Zonder de geblesseerde Boy Kemper en de vanwege ziekte afwezige Gregor Breinburg begon ADO in een 4-3-3 formatie met spelers die zo lang mogelijk speeltijd zouden krijgen en waarbij een aantal ook gewoon de negentig minuten volmaakten. Het is dan ook niet zo moeilijk om nu al de namen in te vullen die in de seizoensopening in Almelo tegen Heracles op het wedstrijdformulier zullen staan. Met name de poppetjes voor de achterhoede lijken al duidelijk te zijn (Wentges, Kemper, Carlson, Werker en Rodriquez).

Wedstrijd

In de 1e helft werden er door de Hagenaars nauwelijks kansen gecreëerd terwijl de Belgen wel een paar kansen kregen maar goed keeperswerk van Hugo Wentges voorkwam dat onder meer Daniel Maderner tot scoren kwam. Na een dik half uur kwam SK Beveren dan toch op voorsprong door een kopbal van aanvoerder Alesander Vukotic die de bal uit een vrije trap over Wentges in de verre hoek wist te plaatsen. Vlak voor het rustsignaal ontsnapte ADO aan de  0  -2 maar een Haags blok voorkwam dat.

Na de thee kwam de ploeg van Dirk Kuijt, met Komljenovic voor Esajas in de ploeg,  steeds beter in de wedstrijd en al na vijf minuten was het Xander Severina die net buiten de zestien meter met een prima schot de Belgische keeper kansloos liet en de stand weer in evenwicht bracht. Ook de Belgen waren af en toe dreigend waarbij Maderner zo’n vijf minuten na de 1 – 1 een kans kreeg om zijn ploeg weer op voorsprong te zetten. Rond een uur spelen was het topdrukte in de zestien van SK Beveren maar zowel Thomas Verheydt als Max de Waal weigerde de bal tegen de touwen te schieten. Na ruim zeventig minuten maakte onder meer Joël Zwarts zijn opwachting die in eerste instantie vanaf rechts ging spelen en nadat Verheydt het veld verlaten had als centrumspits ging opereren. Diezelfde Zwarts stond een kleine tien minuten voor tijd aan de basis van de 2 – 1 door vanaf links de bal voor te geven waarna Amar Ćatić de winnende treffer kon binnenscheten. Al met al en dan met name op basis van het voetbal na de rust een verdiende overwinning voor de Hagenaars.

Karakteristieken

ADO Den Haag – SK Beveren : 2 – 1  (0 – 1)

Scoreverloop : 31e min. 0 – 1 Vukotic, 50e min. 1 – 1 Severina, 82e min. 2 – 1 Ćatić

Toeschouwers :   ca. 500

Opstelling ADO Den Haag : Wentges, Rodriguez, Werker, Carlson, Owusu (72/Siereveld), Klas (72/Dicke), Severina (62/Zwarts), Esajas (46/Komljenovic), Verheydt (72/Broekhuizen), Wehrmann, de Waal (72/Ćatić)

Opstelling SK Beveren : Brondeel, Mertens (69/Wolff), Tshimanga (81/Davis), Wuytens (74/Belhadj), Maderner, Ribeiro Costa, Corryn (60/Mulder), Vukotic, Fall, Verstraete, Hoggas (74/Reyners)

Redactie: Rob Blankenstein
    Foto’s: ADOfans.nl