Zwaar bevochten overwinning Forum Sport op Die Haghe

Nico Mos

Forum Sport – Die Haghe was een heuse zespunten wedstrijd. Beide clubs bivakkeren in de onderste regionen van de 1e klas. Beide hebben ook (te) veel blessures. Forum Sport trok na 90 minuten aan het langste eind, uiteindelijk (2-1).

Prima start

De wedstrijd ging prima van start. Zeker ook door toedoen van de gasten uit Den Haag. Zij zochten direct de aanval dat in de 5e minuut een strafschop opleverde.  Robin Laming was er doorheen en werd onreglementair gestuit in het strafschopgebied. De arbiter wees onverbiddelijk naar de stip, maar trok geen enkele kaart ( “Dan was de straf, bij een rode kaart, driedubbel ”, aldus arbiter Robin Punt na afloop, red.). Forum Sport liet het er niet bij zitten en vocht zich naar voren. Eerst gaf Marc du Chatenier een puntgave voorzet op Lorenzo Seymonson, maar die kreeg de bal niet onder controle. Weg kans. Echter in de 12e minuut was het wel raak. Forum Sport mocht een vrije trap nemen op pakweg 25 meter van het doel. Marit el Haitam belastte zich er mee. Zijn trap verdween in de linkerbovenhoek en betekende 1-1. Forum Sport nam geleidelijk de regie over. Weer had Lorenzo Seymonoson een kans, maar hij schoot nu hoog over. Het peil van het leuke begin zakte zienderogen, al waren er over en weer wel een aantal hoekschoppen. Mike de Graaf van Forum Sport schoot vanuit een hoekschop net naast en aan de andere kant kopte Robin Laming van Die Haghe, ook uit een hoekschop, naast. Voor rust werden speldenprikken uitgedeeld, maar ook niet meer dan dat.

Afgestraft

Het peil na rust zakte nog dieper weg, zodat echt te zien was dat twee teams uit de onderste regionen vochten voor de punten. Het woord degradatievoetbal is misschien nog te vroeg, maar het leek er wel op. Forum Sport zocht het meest de aanval en Die Haghe speelde om niet te verliezen en gokte op een counter. Nadat, na een uur speeltijd, Forum Sport speler Lucius Gyamfi werd gewisseld voor Pjer Bom, was dezelfde Bom al na een handvol minuten belangrijk. Hij deponeerde, na driekwart wedstrijd, vanaf links de bal in het strafschopgebied van Dfie Haghe. Doelman Bas Drost leek de bal te hebben, maar moest toch een rebound toestaan. Lorenzo Seymonson was er als de kippen bij de 2-1 binnen te schieten. Daarna was het bij Forum Sport vrouwen en kinderen eerst, al kon Die Haghe niet echt een vuist maken aanvallend. Vijf minuten voor tijd had Marid el Haitam de 3-1 op zijn schoen, maar hij schoot te gehaast in het zijnet. Uiteindelijk drukt Forum Sport door deze zege Die Haghe dieper in de problemen.

‘Zwaar bevochten overwinning’

“Dit is een goeie opsteker. Dit was typisch een wedstrijd van het niveau van twee ploegen die onderin spelen. Maar dat neemt niet weg, dat beide ploegen te kampen hebben met (te) veel blessures. Beiden hebben een stuk of acht blessuregevallen. We eindigen met een ploeg die verschrikkelijk jong is. Met twee spelers uit het tweede team en één speler uit onder 23 team. Het is een zwaar bevochten, maar uiteindelijk ook verdiende overwinning. Het enige verwijt dat ik mijn spelers gaf, na afloop, is dat je eerder de trekker over had moeten halen. Daar waren kansen voor en dan had je de wedstrijd relaxt uit kunnen voetballen. Uiteindelijk is Die Haghe niet echt gevaarlijk geweest, hooguit dreigend uit stilstaande situaties”, aldus een zeer tevreden Dennis den Turk, trainer van Forum Sport.

Redactie: Nico Mos