VELO pas in tweede helft langs Zwaluwen’30

In meerdere opzichten had VELO vooraf de betere papieren, niet alleen door de stand op de ranglijst maar vooral ook het aantal doelpunten voor en tegen. Na een 0-0 ruststand wist VELO in de 2e helft wel de kansen te benutten en met een verdiende 3-0 zege klom VELO op naar de 5e plaats.

In het eerste kwartier van de wedstrijd enkele doelpogingen aan beide kanten. Namens Zwaluwen’30 zag Gregory Scheltens zijn inzet geplukt door VELO-doelman Dion van Wijk en VELO was gevaarlijk met twee vrije trappen van Sergi Roeleveld waarvan er een met de voet werd gekeerd door Zwaluwen-doelman Dirk Bakker. VELO bleef qua kansen de bovenliggende partij maar Mitchell Weissenberg zag zijn inzet gestopt door de doelman en een schot van Sergi Roeleveld  ging naast. Rick van Mierlo, diep gestuurd door Sergi Roeleveld, kwam alleen voor doelman Dirk Bakker maar zijn inzet ging niet in maar naast het doel. Op slag van rust leek Daan van Rossum de score te openen maar zijn schot strandde op de paal en in de rebound schoot Sergi Roeleveld naast het doel. Zo bleef het dubbelblank bij de rust.

In het begin van de 2e helft was de eerste doelpoging voor Zwaluwen’30 via Jermey Wessemius alleen voor doelman Dion van Wijk maar de inzet ging naast het doel. Na een uur voetbal de grote kans voor VELO om op voorsprong te komen. Sergi Roeleveld werd gevloerd in de 16 meter  maar de terecht toegekende strafschop van Daan van Rossum, normaal een zekerheid, werd gekeerd door Zwaluwen-doelman Dirk Bakker. De teleurstelling was van korte duur. In de 65e minuut kopte Rick Das uit een corner de 1-0 binnen en enkele minuten later wist Rick van Mierlo met een strakke uithaal de voorsprong te verdubbelen naar 2-0. Zwaluwen’30 probeerde nog wel om terug te komen in de wedstrijd maar zonder succes. In de 88e minuut viel de genadeklap voor Zwaluwen’30. Lars de Jong, diep gestuurd door Mitchell Weissenberg, ging alleen af op doelman Dirk Bakker en gaf de mee opgekomen Sergi Roeleveld de ultieme kans om de 3-0 te noteren. Kenan Schenkeveld leek ook nog te scoren maar zijn vrije trap belandde op de lat.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Labeur, prima wedstrijd, waren voor- en tegenstanders het er wel over eens dat VELO de terechte winnaar was en met drie punten in de tas aan de gezellige derde helft kon beginnen.

As. zaterdag een echte streekderby met Honselersdijk als tegenstander. Trainer André Lourens hoeft zijn team niet extra te motiveren om tegen VELO een goed resultaat neer te zetten, zeker niet na de eerste ruime overwinning waardoor de rode lantaarn werd overgedragen aan Die Haghe. VELO is dus gewaarschuwd en zal moeten waken voor onderschatting.