Die Haghe wint na strafschoppen van AFC (zat) en blijft eersteklasser

Die Haghe en AFC Amsterdam (zat) speelden zaterdagmiddag op neutraal terrein (UVS Leiden) de finale van de nacompetitie met als inzet lijfsbehoud voor de eerste klasse zaterdag.

De twee ploegen kwamen elkaar dit seizoen al tweemaal eerder tegen in competitieverband (1e klasse A). Die Haghe won destijds op eigen veld met 1-0, in Amsterdam bleef het 1-1. Die Haghe eindigde dit seizoen als 12e, AFC één plek lager. Om de finale te bereiken rekende Die Haghe in de nacompetitie af met Aalsmeer (3-2) en Waterwijk (1-1, Die Haghe w.n.s.). AFC was te sterk voor Maarssen (2-0 na verlenging) en BFC (0-2).

Zaterdagmiddag 25 juni leverde weer een gelijkspel op tussen beide ploegen: 0-0. Ook na 2×15 minuten verlengen werd er niet gescoord. Die Haghe bleek na het nemen van strafschoppen de sterkste: 4-3. De wedstrijd verliep voor Die Haghe niet helemaal zonder slag of stoot. Trainer Wim de Jong miste op voorhand al vijf basisspelers en na 12 minuten spelen moest hij ook nog noodgedwongen wisselen vanwege een blessure in zijn ploeg. Op slag van rust werd de trainer ook nog eens weggestuurd wegens commentaar op de leiding. Na 80 minuten voetballen stond het nog steeds 0-0. Er waren over en weer redelijk wat kansjes, maar geen 100% kansen voor beide ploegen. In de eerste helft van de verlenging was AFC dichtbij een treffer, maar een doelpoging van de Amsterdammers ging voorlangs. In de tweede helft van de verlenging kwam Die Haghe met tien man te staan na een rode kaart voor de aanvoerder (tweemaal geel). Ook iemand op de bank bij Die Haghe kreeg een rode kaart voorgehouden. Uiteindelijk draaide het duel uit op strafschoppen, die dus door Die Haghe net iets beter werden genomen.

Die Haghe, de ploeg van trainer Wim de Jong, speelt dus ook na de zomer in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal.