Nootdorp verliest van SDV Barneveld en blijft eersteklasser

SDV Barneveld en SV Nootdorp namen het zaterdagmiddag tegen elkaar op, met als inzet een plek in de hoofdklasse zaterdag, op het terrein van Achilles Veen.

SDV Barneveld eindigde dit seizoen als derde in de 1e klasse D. In de eerste ronde van de nacompetitie was SDV Barneveld vrij. In de tweede ronde versloeg het na een 1-1 gelijkspel Sliedrecht na strafschoppen met 5-3. Nootdorp eindigde in de 1e klasse A 14 punten achter kampioen WV-HEDW. In de eerste ronde van de nacompetitie waren de Nootdorpers met maar liefst 4-1 te sterk voor DZC’68. In de tweede ronde versloeg het SDC Putten met 3-1. Via deze wegen kwamen SDV Barneveld en SV Nootdorp elkaar uiteindelijk tegen in de finale van de nacompetitie op zaterdag 25 juni 2022.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd waren de beste kansen voor Barneveld, maar de ploeg wist nog niet te scoren. In de twintigste minuut kreeg Nootdorp een grote kans op de openingstreffer, maar het schot verdween over het doel van de tegenstander. Een minuut of zes voor rust kwam Barneveld op een 1-0 voorsprong door een benutte strafschop van Zakaria el Biyar. Op slag van rust had Ricardo Mengerink (Barneveld) de 2-0 op zijn schoen, maar zijn schot van dichtbij ging over. In de tweede helft werd het duel tijdelijk stilgelegd, omdat er vanuit het publiek met bier werd gegooid. Na een afkoelperiode van twintig minuten gingen beide ploegen weer verder. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord.

Door dit resultaat promoveert SDV Barneveld naar de hoofdklasse zaterdag. SV Nootdorp moet het volgend seizoen weer opnieuw proberen vanuit de 1e klasse.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl
Video’s: Achilles Veen