Trainer Bert de Best flikt het weer, DSO promoveert naar de eerste klasse

Nico Mos

Trainer Bert de Best heeft veel verenigingen getraind en al diverse promoties meegemaakt. DSO ontbrak nog op dat imposante lijstje. In een enerverende wedstrijd tegen HVC’10 sloeg DSO, na rust, toe en won uiteindelijk verdiend met 3-1.

Bert de Best was speciaal van zijn vakantieadres in KOS terug gekomen voor de beslissingswedstrijd tegen HVC’10. Met als inzet promotie naar de 1e klasse.

De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang, omdat beide teams niet voor elkaar onder deden. Gevaar voor beide doelen bleef aanvankelijk (nog) uit.

Rechtsback Len van Ooijen van HVC’10 stoomde aanvankelijk steeds ongehinderd op om zich met de aanvallen te bemoeien. Maar al snel doorzag DSO dit en neutraliseerde dat gevaar. Na 12 minuten een hoekschop voor DSO. Deze hoekschop veroorzaakte zoveel commotie voor het HVC’10 doel, dat ternauwernood een achterstand kon worden voorkomen. Acht minuten later was het echter wel raak aan de andere kant. DSO verdedigde knullig uit waardoor de inzet vanaf de zijkant niet geblokkeerd kon worden. Voor het doel kon spits Sil van Ooijen, volgend seizoen FC ‘s-Gravenzande,  de bal niet missen (0-1). Voor rust zette DSO daar niet echt veel tegenover, ook omdat de opbouw meestal traag verliep en de tweede ballen niet voor DSO waren. Zodat de rust aanbrak met 0-1.

Jay Weber

Na de thee een veel agressiever spelend DSO met grote inbreng van invaller Jay Weber. Helaas gaat hij stoppen met voetbal en dat is erg jammer als je hem na rust bezig zag. Door knieproblemen is hij genoodzaakt te stoppen. Nu was er wel constant druk op de bal en leek DSO steeds een man meer te hebben op het middenveld waardoor HVC’10 er maar amper goed uit kon komen. Na prima combinatie voetbal van de Zoetermeerse ploeg werd Sahr Kabuta diep gestuurd. Hij nam de bal perfect aan en scoorde 1-1. Na veel hoekschoppen en vrije trappen over over en weer leek de wedstrijd te moeten worden verlengd.

Gouden wissel

Maar verlengen stond niet bij DSO op de agenda. Bert de Best bracht Timo Reinhardt in en dat betaalde zich weldra uit. Hij ontsnapte aan de HVC’10 defensie en bracht met een lobje DSO aan de leiding. In blessuretijd frommelde hij zich, zoals vroeger André Hoekstra in zijn Feyenoordtijd, dat kon doen, door de HVC’10 defensie en scoorde in de verre hoek 3-1. Daarna barstte het feest los na het laatste fluitsignaal. DSO 1e klasser.

Super Trots

“Na de thee was het inbrengen van Jay Weber plus dat we een omzetting deden cruciaal voor het verdere verloop van de wedstrijd. We kwamen namelijk op het middenveld een mannetje tekort. En die moesten vanuit centraal worden ingeschoven en dat hebben we gedaan. Natuurlijk breng je met Jay heel veel voetballend vermogen binnen de lijnen, maar hij kan geen 90 minuten (meer) spelen. Hij gaat stoppen en dat is verschrikkelijk jammer, maar vanuit zijn oogpunt wel begrijpelijk. Ook de wissel, het inbrengen van Timo Reinhardt, was succesvol. Dat deed hij tegen Papendrecht ook al. Ik ben teruggekomen uit KOS en dit maakt mij zo trots op die gasten. Het is in één woord echt geweldig”, aldus trainer Bert de Best.