Update foto’s:Halve finale nacompetitie: HVV WINT DANKZIJ UITBLINKER DICKE

In de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse heeft HVV met 3-1 gewonnen van Antibarbari. Doelman Guus Dicke was de uitblinker aan Haagse zijde.

Nadat de rook van de HVV-sfeeractie op was getrokken floot arbiter Rampersad voor de aftrap. Het eerste wapenfeit was een afvallende corner van HVV die werd geblokt. De tweede corner liep op niets uit.

Na vijf minuten was er de eerste hoekschop voor Anitbarbari. De bal werd goed weggewerkt en de uitploeg leek er uit te komen maar Jakobs deed niets met de ruimte die hij uit de counter kreeg.

Na een kleine tien minuten claimde HVV een penalty maar de scheidsrechter zag er niets in. Een minuut later kreeg de uitploeg weer een onsuccesvolle corner.

Antibarbari had het meest de bal in de beginfase maar HVV zette goed druk en de bezoekers kwamen er niet uit. HVV kwam na 20 minuten dan ook tot een kansje via Joppe Dekker. Daarna was er wat onenigheid tussen de trainer van de bezoekers en Tjin Asjoe nadat laatstgenoemde een overtreding maakte. Ook het publiek dat vlak achter de bezoekende trainer stond, reageerde.

Het eerste echte schot van Antibarbari kwam pas in de 25e minuut. De bal ging echter een paar meter over.

Een minuut later mocht Joe Thomas een vrije trap nemen namens Antibarbari. De bal kwam gevaarlijk voor maar de Rotterdamse aanval liep in de buitenspelval. Daarna nam HVV aan de andere kant een corner, de bal werd uitverdedigd en Antibarbari kon na de voordeelregel counteren. Er kwam echter weer geen gevaar uit.

Tien minuten voor rust kwam Niels de Visser er, na geklungel op het middenveld bij HVV, uit namens de bezoekers. Hij kreeg veel ruimte op rechts, bleef kalm en schoof de bal naast doelman Guus Dicke: 0-1. De harde kern achter de goal van de HVV-doelman bleef ondanks de tegengoal achter hun ploeg staan.

Vlak voor rust mocht HVV wederom een corner nemen. Er kwam geen kans uit maar HVV hield de druk erop en het kwam tot een schot via Ole de Mooij, zijn inzet ging net naast.

De tweede helft werd ingeleid met het vuurwerk wat de jongens achter de goal nog over hadden. Het eerste vuurwerk binnen het veld kwam van Antibarbari. Mark van Heusden schoot in de korte hoek maar zag zijn inzet gepareerd worden door Guus Dicke.

Drie minuten na rust kreeg De Mooij een gele kaart na een harde tackle op Boujellad. Diezelfde De Mooij werkte de vrije trap weg.

In minuut 51 bracht De Mooij de bal weer in. De keeper van de Rotterdammers had wat moeite maar kon de bal uiteindelijk tot corner verwerken. De corner werd niet gevaarlijk.

In minuut 55 kregen Mark van Heusden en Max Hagemann het met elkaar aan de stok. Beide heren kregen de gele kaart Een minuut later kreeg ook Milan Devilee geel na een overtreding op HVV-aanvaller Steens.

Na een uur mocht HVV na de zoveelste overtreding weer een vrije trap nemen. De bal werd genomen door Tommie Steens, veranderde van richting en verraste de keeper: 1-1.

Felipe Bello kon na een kleine 70 minuten aanleggen voor de 2-1 maar hij krulde de bal net over de kruising. Daarna was er onenigheid tussen de harde kern van HVV en de keeper van de bezoekers. Er werden zelfs dingen op het veld gegooid. Nadat aanvoerder Jansen de groep tot rust had gemaand kon de wedstrijd verder.

Een paar minuten later kreeg Kiers een gele kaart na veel te hard doorhalen op HVV-keeper Dicke. De wedstrijd werd nu echt een gevecht.

Een kwartier voor tijd wisselde Antibarbari. Cas Devilee kwam erin voor doelpuntenmaker De Visser.

Tien minuten voor tijd kreeg de getergde Antibarbari-keeper Rafailov geel voor tijdrekken. Tot genoegen van de supporters achter zijn doel.

Vijf minuutjes voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg HVV de grootste kans tot dan toe. Felipe Bello kopte goed door waarna Steens veel tijd had om uit te halen. Hij bleef echter niet kalm en schoot de bal meters over.

In de slotfase was het de, toch al uitblinkende doelman, Dicke die de show stal. Hij plukte een paar keer overtuigend een voorzet uit de lucht.

In de blessuretijd kwam Vermeulen erin voor Barendse bij Antibarbari.

In de absolute slotfase schoot HVV nog een bal op de binnenkant van de paal waarna hij voor de lijn werd weggehaald. En dus verlenging op de Diepput. Antibarbari bracht boomlange spits Bosman in als extra wapen voorin. In de derde minuut van de verlenging was Bosman gelijk gevaarlijk maar Dicke reageerde weer adequaat. De corner die hieruit kwam werd van de lijn gegleden door HVV.

In de beginfase van de verlenging greep André Wetzel in. Brouwers en Gorlee kwamen in het veld voor Van Gijn en Tjin-Asjoe. Vijf  minuten later kwam ook Braxhoofden erin voor Jakobs bij de thuisploeg.

In minuut 98 kreeg HVV de zoveelste corner. De bal draaide goed in en er ontstond een vrije kopkans maar deze werd slecht ingekopt en de keeper kon oprapen.

Na de omschakeling kon Van der Heijden uithalen voor de uitploeg maar het was wederom Dicke met een goede reflex.

Enkele ogenblikken later kreeg HVV na een vrije trap veel ruimte aan de rechterkant. De bal kwam in de zestien, werd niet goed weggewerkt en kwam uiteindelijk in de kluts voor de voeten van verdediger Ole de Mooij: 2-1 op slag van rust.

Na twee minuten in de tweede helft kreeg Antibarbari een corner na wederom een goede redding van Dicke. De Rotterdamse poging die uit de hoekschop kwam belande echter in het zijnet.

In de slotfase van de verlenging viel de definitieve beslissing in Den Haag. Dekker gaf de bal goed mee op Fennema die eenvoudig breed kon leggen op invaller Altimari: 3-1.

Het laatste wapenfeit was van Antibarbari maar de beste man van de avond, Guus Dicke, had nog een katachtige redding in huis.

Arbiter Rampersad floot af en de Diepput ontplofte. In de finale wacht voor de Leeuwen SV DONK. De wedstrijd zal zondag worden gespeeld op het terrein van TOGB in Berkel.