FC Maense een maatje te groot voor Vredenburch

Verliezen en toch kregen direct na afloop de Vredenburch spelers een dik verdiende staande ovatie van het thuispubliek dat in grote getale was opgekomen. Het in grote getale opgekomen publiek van Maense klapten ook voor hun spelers, maar het klapt wel veel lekkerder als je met een 0 – 5 overwinning het veld verlaat.

Volgens de nieuwe aimabele en aardige voorzitter van Vredenburch Fred Zwaan heeft zijn nieuwe penningmeester een blije avond met deze barre omzet. Drie thuis duels heeft de club uit Rijswijk geen windeieren gelegd.

Al vrij snel werd duidelijk dat Maense een geslepen ploeg voetballers in huis heeft, die fysiek sterk voor de dag kwamen en vaak heel snel over gingen de Vredenburch ploeg snel onder druk te zetten. Ook lieten de Rotterdammers het betere combinatie voetbal regelmatig zien.

Een goed bezocht Sportpark Vredenburch met het grote Oranje op TV. Er waren meer dan 450 toeschouwers op deze wedstrijd afgekomen en niet geheel onverwacht kwam Maense op voorsprong. Een aanval op gezet via de rechterkant leverde een op maat voorzet af en een niet te missen kan voor de Maense spits Nichy Fortes. Hij kopte onhoudbaar voor Vredenburch keeper Brian Kuiper de bal tegen de touwen.

Vrij snel na deze goal maakte Maense en weer Nichy Fortes in de linker beneden hoek de 0 – 2. En Vredenburch dat moet gezegd worden, bleef sportief tegenstand bieden, maar de effectiviteit die Maense op de mat liet zien, ontbrak deze avond bij de jonge ploeg van trainer Francis Janse. Na twee loodzware nacompetitiewedstrijden kan een ploeg dat gewoon een keer overkomen. De rust stand werd tot over maat van ramp nog opgeschroefd naar 0 – 3, deze goal kwam voort uit een mooie vrije trap genomen door Jerson Ribeiro.

Wat moet je als trainer Janse zeggen tijdens de rust tegen zijn aangeslagen ploeg, nog een keer flink gas geven of een niet al te hoge eind uitslag aanvaarden en / of accepteren.

Vredenburch zal op zeker uit een ander vaatje moeten gaan tappen, vrijwel de gehele eerste helft was Maense de boven liggende partij. En die lijn werd vrij kort na de wisseling van helft ook door getrokken. De snelle spits van Maense werd gevloerd in het 16 m. gebied. Jerson Ribero spelend met het postuur van een ijshockeyer, ging zelf het vonnis voltrekken en schoot onberispelijk hard de bal langs de Vredenburch keeper, 0 – 4, wedstrijd beslist. Dit doelpunt voelde aan als een mokerslag, de fysieke krachten van Maense waren gewoon niet meer te stoppen, al bleef Vredenburch wel op positieve wijze tegen stand bieden.

Weer werd er een tegenstander gevloerd door een verdediger van de thuis club en de dienst doende KNVB – scheidsrechter Maurice Scherpenhuyzen uit Vlaardingen besliste een pingel en een 2e gele kaart voor de betrokken verdediger van Vredenburch. Met nog 25 minuten te spelen werd het 0-5. Rood paste eigenlijk niet meer bij deze wedstrijd, hij was al gespeeld, en de sfeer op het complex voelde goed aan.

Maar als je als KNVB official de spelregels goed hanteert, was het wel weer een juiste beslissing van de man fluitend in een Oranje shirt. En weer ging Jerson Ribero de 11 m. trap zelf nemen, en snoei hard was het weer raak 0 – 5. Keeper Kuiper voo kwam vlak voor tijd en 0 – 6 eindscore.

De ingevallen spits bij Vredenburch Thomas van Schendel had rond het eindsignaal zelfs nog de eer kunnen redden. Maar de kracht was niet alleen uit het team van Vredenburch verdwenen ook deze wissel miste gewoon met schieten de kracht om er alsnog 1 – 5 van te maken.

Eindstand 0 – 5, er was weinig op af te dingen. Arbiter Scherpenhuyzen was scherp en alert en wuifde in de begin fase overtredingen met hand gebaren weg, liet door voetballen, zijn twee assistenten Jhamai en Smit assisteerden ook uitstekend.

Na afloop staande ovatie voor spelers van Vredenburch
Dat was een prima beloning voor de inzet deze avond, wij van Het Haags Amateur Voetbal maken dat zelden mee, verliezen een oorwassing achter de rug en toch de waardering voor hun inzet door de grote achterban. Vooraf heeft het team misschien al stiekem aan een finale plaats lopen denken.

De gezichten van de Vredenburch verdedigers toonden ontgoocheling maar de spelers liepen toch met opgeheven hoofd het veld af. Wetende wat er nog moet gebeuren om volgend seizoen de stap wel te maken.

Na afloop spraken wij nog even met de nieuwe voorzitter Fred Zwaan. Hij was trots op zijn selectie spelers en al zijn vrijwilligers en gaf aan volgend seizoen boven in mee te willen draaien in de 4e klasse. Misschien is dat wel mooier dan het rechter rijtje bezetten in de derde klasse.

Dit gehele eerste elftal heeft ook al jaren in de jeugd met elkaar samen gespeeld er zijn niet zoveel clubs in deze Haagse regio die een heel selectie elftal op de been brengen dat volledig uit de jeugdafdeling komt.

Het is een beleid waar we mee verder kunnen bouwen aan de toekomst van Vredenburch met een nieuw bestuur.

Tot slot: Wij waren altijd welkom om een kopje koffie te komen drinken aldus voorzitter Zwaan.

Tekst en foto`s: Peter Grootscholten

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten