GDA vindt in Gouda haar Waterloo

Zaterdag 11 juni trok de GDA selectie naar Gouda om daar aan te treden tegen de nummer 12 van de derde klasse A sv Gouda. Op een zonnig sportpark Groenhoven kon GDA helaas, na een goede 2e en 3e periode in de competitie, geen goed gevolg geven aan het toetje wat nacompetitie heet en werden het na afloop van het met 2-0 verloren duel wel hele zure druiven. Zaterdag was er sprake van één van de minste wedstrijden van de Loosduiners, veel spelers waren niet in goeden doen, was het de spanning, knikkende knieën, stroom op de voeten, zeg het maar waar de meeste Loosduiners mee te kampen hadden of was het gewoon deze dag niet hun dag. Te veel gasten, bijna een heel elftal, speelden deze wedstrijd slecht en haalde niet hun gebruikelijke niveau dat ze na de winterstop en zeker de afgelopen wedstrijden wel hadden laten zien. Daarbij was er ook de tegenvaller van Samir Ben Omar die met ingescheurde enkelbanden op de tribune plaats had genomen.

De wedstrijd
De thuisploeg begon met een sterk behoudende formatie met vijf verdedigers en daarvoor een driemans middenveld en GDA kon niet in hun zo geliefde spel komen. In de eerste helft was er voor beide doelen nauwelijks van kansen te spreken maar kroop GDA na ruim een half uur spelen door het oog van de naald toen Justin Schoenmaker bij het verdedigen de bal naast zijn eigen doelman Alessandro Visser op de eigen doelpaal schoot. GDA leed veel balverlies waardoor de thuisploeg de eerste helft de ploeg aan de bal was en het daarbij veelal met lange ballen van achteruit zocht. Na de rust bij een 0-0 tussenstand had GDA iets van hun schroom in de kleedkamer achtergelaten en was het eerst Noa Schoenmaker die in de 52e minuut alleen op de doelman af kon gaan maar door de besluiteloosheid van Noa kwamen de doelman met zijn verdedigers als winnaars uit de bus. Een paar minuten later kon Jeroen Mantel in zo eenzelfde situatie oprukken en in plaats van de keeper passeren met een schuiver koos Jeroen om breed te leggen en ook hier kwam de thuisploeg met de schrik vrij. Na een goede GDA aanval schoot Nick Selier in het zijnet en vanaf dat moment was het scorebord de kluts kwijt en stond de klok op een 0-1 stand terwijl er niet gescoord was en op 0 minuten. Een aanval van de thuisploeg leek verdedigd te worden door GDA maar in plaats van goed koppen werd er een bal geschramd, doorgekopt en viel het leer tussen GDA doelman Alessandro Visser verdedigers en een aanvaller in en die aanvaller wist met de punt van de schoen de 1-0 binnen te tikken. GDA trainer Paats probeerde nog met wissels het tij te keren maar tien minuten voor tijd schoof sv Gouda hun verlossende tweede doelpunt binnen. GDA kwam in het restant van de wedstrijd deze dubbele klap niet te boven, na afloop was het logisch dat de verslagenheid groot was in de kleedkamer. Trainer Ronald Paats vatte het na afloop in één woord samen “Teleurstellend”.

Analyse van het seizoen
Als we deze competitie in een notendop analyseren is de eerste periode met 12 punten achterstand op de winnaar van de eerste periode en latere kampioen Houtwijk voor GDA dramatisch verlopen, en bleek die eerste periode achteraf gezien aan het einde van de rit de ultieme nekkenbreker te zijn. De tweede periode ging een stuk beter en daar eindigde GDA met hetzelfde aantal punten als winnaar VCS maar hadden de Loosduiners een minder doelsaldo. Na het zeer succesvol verlopen trainingskamp begin januari in Gran Canaria startte de derde periode en toen ging het pas echt goed lopen, de uit overwinningen bij nummer twee MSV’71, nummer één Houtwijk en nummer vier Quintus waren daar een uitvloeisel van en de derde periode en dus een plaats in de nacompetitie werd veilig gesteld.

Uithuilen en opnieuw beginnen.
Nu een week later na die wedstrijd in Kwintsheul is GDA uitgeschakeld en moet het uithuilen en zich in de zomermaanden gaan opladen en focussen op weer een seizoen in de vierde klasse. De vierde klasse gaat er zo ogenschijnlijk wel aantrekkelijker uit zien, de onderste vier ploegen zijn gedegradeerd naar de vijfde klasse en met de degradatie vanuit de derde klasse van DUNO en de overburen Loosduinen zijn er een paar aardige derby’s bij gekomen, met als saillant detail dat Ronald Paats volgend seizoen bij de Blauw wittenaan de overkant de verantwoordelijke man is.

Een nieuwe start
Het nieuwe seizoen zal ergens begin augustus gaan starten met nieuwe trainers voor GDA 1 en 2 en zullen er ook in de begeleiding nieuwe gezichten te zien zijn. Er zullen weer voor de deadline van 15 juni nieuwe spelers gaan en komen en vanaf het begin van de voorbereiding kunt u dat zelf op Sportpark Madestein komen aanschouwen.

Dankwoord
Wij danken de trainers van GDA 1 en 2 Ronald Paats en Ahmed Guclu voor hun onvoorwaardelijke en tomeloze inzet, en spreken ook een dankwoord uit naar de assistent scheidsrechters Louis Wagner in de eerste seizoenshelft en Bonny van Gaalen voor het assisteren tijdens het trainingskamp in Gran Canaria en de tweede seizoenshelft. Daarbij is er een eervolle vermelding voor duizendpoot Frank van der Burg die vanaf dag één heel veel en eigenlijk heel erg veel en soms te veel geregeld heeft en ik mag wel zeggen dat er zonder zijn inbreng geen buitenlands trainingskamp voor de GDA selectie was gekomen, HULDE Frank. Ook de verzorgende tak, de fysiotherapeuten Danny van der Heijden en Leonie van Woerkom hebben bijgedragen aan een zeer positief verlopen seizoen en stonden constant klaar voor de jongens. Tot slot GDA 2 dat zich na een zeer moeizame start toch nog naar een positief einde wist te slepen, zij het met de inbreng van enkele jeugdspelers die vaak het elftal van Ahmed en Jack compleet maakten. Leider Jack was er vaak bij en zorgde voor de nodige handjes rond de wedstrijddag. Ook de kleding stond iedere week na een grondige wasbeurt door Chantal weer schoon in de kast, dankjewel Chantal. Met het noemen van de mensen is het altijd gevaarlijk omdat er altijd wel iemand vergeten wordt of zelf vindt dat hij of zij achtergesteld is. Dat is niet de bedoeling en dus sorry aan diegene die vergeten is en niet genoemd is.