DWO laat Te Werve degraderen en blijft zelf in de race voor promotie naar tweede klasse

Het Rijswijkse Te Werve kende een teleurstellend seizoen in de zaterdag 2e klasse C, de poule waarin het Leidse UVS kampioen werd. Te Werve zelf eindigde ener laatste, alleen Van Nispen deed het slechter. Het Bleiswijkse Soccer Boys eindigde met evenveel punten, maar had een iets beter doelsaldo. Te Werve haalde uit 24 wedstrijden uiteindelijk 19 punten. Onvoldoende om p/d wedstrijden te ontlopen.

Het Zoetermeerse DWO kende juist een fantastisch seizoen in de zaterdag 3e klasse B. Alleen FC Skillz en Sportclub Monster bleken een flink maatje te groot. DWO eindigde als derde op de ranglijst. Naar de selectie gekeken, een prima jaar voor de Zoetermeerders. Ook het tweede elftal, dat als tweede eindigde in de reserve 2e klasse A, speelt nacompetitie. Alleen hield het avontuur daar zaterdagmiddag voor DWO 2 wel op na een 2-3 nederlaag tegen FC Oudewater 2.

Het duel tussen Te Werve en DWO begon zaterdagmiddag 11 juni pas om 17.00 uur. Omdat Vredenburch op hetzelfde complex speelt en begin middag voor de nacompetitie 4e-3e klasse tegen Zinkwegse Boys moest spelen. Vredenburch won met 4-3 en is dus door naar de volgende ronde. Aan Te Werve de taak om op hetzelfde veld ook een overwinning te behalen. Het liep deze zaterdag alleen heel anders voor de Rijswijkers. DWO trok uiteindelijk met 0-1 aan het langste eind door een treffer van Chadion Melfor, die volgend seizoen actief is bij FC Skillz. Door dit resultaat speelt Te Werve na de zomer een niveautje lager. DWO is nog altijd in de race voor promotie naar de 2e klasse. De Zoetermeerders treffen in de volgende ronde TAVV, dat Sportclub Monster uitschakelde. DWO speelt thuis, deze wedstrijd wordt aanstaande dinsdag 14 juni gespeeld. Aftrap 20.00 uur in Zoetermeer.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl
Foto’s: Esther Loch

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten