Jelle Verhoeff (35): “Ik denk dat we met BSC’68 net zoveel kans hebben als Teylingen, maar wij willen uit die 4e klasse”

Ben je tevreden met het eindigen op de 3e plek of had er meer ingezeten voor BSC’68?

Voor mijn gevoel zijn we geëindigd op een plek waar we horen te staan. We begonnen de 1e periode heel sterk en ik merkte ook dat iedereen 100% gefocust was om elke wedstrijd te willen winnen. In de week van SVO Buytenpark uit, merkte ik verschil op de training en ook tijdens de wedstrijd. Qua beleving veranderde iets in ons hoofd. Misschien kregen we een beetje het gevoel dat we Real Madrid waren na zo’n goede reeks. Qua goals voor hebben we er ongeveer net zoveel als de twee teams onder ons. De nummer één en twee hebben er bijna 40 meer als ons. Dus ja, ik denk dat we terecht 3e zijn geworden.

Hoe heb jij zelf dit seizoen beleefd?

Voor mij persoonlijk was dit een mooi seizoen. Tijdens de mooie corona jaren ga je er vanuit dat er geen einde meer aankomt, aan die coronaregels enzovoorts. Als je dan weer een balletje mag trappen op het hoofdveld, met een sfeerteam wat altijd achter je blijft staan met alle toeters en bellen die zij hebben, ongekend in de 4e klasse. Dat maakt de zaterdag nog net iets leuker. Ook als je om je heen kijkt bij BSC’68. Iedereen is zo blij dat er weer gevoetbald mag en kan worden zonder ellende. Daar kun je weleens een beetje emotioneel van worden. Verder hadden we dit jaar een andere regio waar we waren ingedeeld. Een Rotterdamse tintje, wat voor mij persoonlijk erg leuk was. Ik kende nog best veel clubs uit mijn Rotterdamse tijd.

Is CKC in jou ogen de terechte kampioen?

CKC is voor mij de terechte kampioen, omdat ze de meeste punten hebben behaald. We hebben twee keer van ze verloren, dus ik kan niet zeggen dat wij beter waren helaas.

De derby SVO Buytenpark – BSC’68 verdwijnt sowieso. De Zoetermeerders degradeerden afgelopen weekend naar de nieuw te vormen 5e klasse. Vindt je dat jammer?

Persoonlijk vind ik het niet erg dat ze naar de 5e klasse zijn gedegradeerd. Ik denk dat het misschien wel beter is, omdat ze dan volgend jaar weer een kampioenschap kunnen gaan vieren. Ik kreeg in de uitwedstrijd in de beginfase van dit seizoen rood tegen die gasten, maar heb daardoor wel nieuwe mensen leren kennen. Mensen met hun hart op de juiste plek. Ik ben met spelers en de voorzitter in hoger beroep gegaan tegen de rode kaart. Ongekend hoe ze me hebben willen helpen. Ook nadat mijn dochter in het ziekenhuis belandde, kwamen ze tijdens de thuiswedstrijd in Benthuizen naar me toe met een knuffel voor de kleine. Daar wordt je als mens ongelooflijk blij van. Ik gun die gasten geen degradatie en hoop dan ook dat ze snel weer terug in de 4e klasse komen. SVO Buytenpark heeft bij mij een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Een hele gezellige vereniging met fantastische mensen, maar wel volgend jaar actief in de 5e klasse.

Jullie treffen komende zaterdag 11 juni in de eerste ronde van de nacompetitie Teylingen en spelen uit in Sassenheim. Teylingen werd in de zaterdag 4e klasse A net geen kampioen, Koudekerk had een beter doelsaldo. Wat weet je van deze tegenstander en hoe schat je jullie kansen in?

Ik denk dat we net zoveel kans hebben als Teylingen. Zij hebben een spits die er in één wedstrijd zeven maakt. Wij hebben vijf spelers die veel goals kunnen maken. En het zal ook met de vorm van de dag te maken hebben. Dat ze thuis spelen maakt ons niets uit. We gaan deze wedstrijd proberen te winnen. Als het niet goedschiks gaat, dan maar kwaadschiks. Wij willen uit de 4e klasse. “Groen witte kleuren!!!”

Je bent momenteel zelf licht geblesseerd aan je enkel. Zien we je zaterdag tegen Teylingen aan de aftrap?

Ik ga er niet van uit, of er moet een wonder gebeuren. Donderdag 100 procent trainen, anders vind ik dat er iemand moet staan die wel 100 procent fit is. Tot die tijd, veel warmtebaden en shockwave therapie. Ik hoop het zo, heel het jaar leef je er naartoe en dan trap je in je eigen schijnbeweging.

Hoofdtrainer Marco Lange neemt na dit seizoen afscheid van jullie selectie. Hoe zal jij je deze trainer herinneren?

Als een trainer van de oude garde en met veel voetbalkennis. Deze man heeft zelf hoog gevoetbald, waardoor ik toch met veel bewondering naar iemand kan luisteren. Marco vind ik een goede trainer met een duidelijk verhaal.

Abdullah Sari is met ingang van het seizoen 2022-2023 aangesteld als jullie nieuwe hoofdtrainer. Heb je hem al gesproken en wat verwacht je van deze samenwerking?

Ik zal eerlijk zijn. Ik had een sterk vooroordeel over de nieuwe trainer. Ik had nog nooit van hem gehoord. Maar hij heeft zichzelf geïntroduceerd op een avond aan de selectie, gewoon een praatje. Maar ik ben helemaal om. Ik had heel onterecht een vooroordeel en ik denk dat de nieuwe trainer voor een verassing kan zorgen bij BSC’68. Het is een hele aardige man met verstand van voetbal, waar we als selectie van kunnen leren.

Tot slot, 3e of 4e klasse zaterdag volgend seizoen? En in welke regio zie je jullie dan het liefst ingedeeld?

Schrijf maar op, zou geen tattoo nemen, maar volgend jaar 3e klasse!!! Maak niet uit waar, het is overal voetballen met een bal en het snot uit je ogen lopen. Dat kan in Den Haag, maar ook in Rotterdam of Leiden.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl
Foto’s: Archief – Martin van Oostveen

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten