9e editie HVV Sterrentoernooi prooi voor Anderlecht

Sportpark De Diepput aan de Hogenhoucklaan in Den Haag was zaterdag 8 april het decor van het HVV Sterrentoernooi voor onder10 BVO-teams. Het toernooi dat dit jaar voor de 9e keer werd gehouden kende ook dit seizoen een zeer sterke bezetting met deelname, naast de talenten van HVV (Jo11-1 en Jo11-3), van; Ajax, Feyenoord, PSV, Club Brugge, Anderlecht, KRC Genk, KAA Gent, Bayer Leverkusen, Manchester United en natuurlijk ADO Den Haag.

De talenten van ADO Den Haag mochten in hun eerste wedstrijd aantreden tegen de Engelse grootmacht Manchester United. De Haagse ploeg was tot op het bot gemotiveerd om er wat van te maken tijdens hun openingswedstrijd van dit toernooi. Een meer dan dikverdiend punt werd er behaald tegen de Engelsen (0-0) waarna de ploeg o.a. nog won van Club Brugge en Feyenoord. Een plek bij de laatste 4 was hiermee behaald.

Dat HVV, dat naast een meer dan prima gastheer voor dit toernooi en deze teams was ook nog eens beschikt over 2 sterke Jo11-teams, bleek wel weer. Beide teams weerden zich kranig tegen de zeer sterke voetballende bezoekende teams zoals eerder genoemd. Het meest in het oog springende (voetballende) resultaat bij de Jo11-1 was misschien wel het 0-0 gelijkspel tegen de later finalist KAA Gent.

De halve finales gingen tussen Anderlecht en Feyenoord, en ADO Den Haag en KAA Gent. Dat Anderlecht over een zeer sterke jeugdopleiding beschikt was ook vandaag wel weer duidelijk. Feyenoord verloor vrij kansloos met 0-3 van de Belgische talenten uit Brussel. In de andere halve finale was ADO Den Haag minstens gelijkwaardig aan de gasten uit Gent. In een wedstrijd waarin de Hagenaren iets meer kansen wisten te creëren, sleepte KAA Gent er toch nog een shoot-out uit. Die wisten zij te winnen van ADO waardoor dit toernooi een Belgisch onderonsje als finale kreeg.

In de finale wist Anderlecht met een 1-0 winst op KAA Gent de toernooiwinst uit het vuur te slepen. Anderlecht behaalde daarmee de 2e toernooi zege achter elkaar binnen op Sportpark De Diepput.

Tijdens de prijsuitreiking kregen alle deelnemende teams nog een beker en een medaille uitgereikt door hoofd jeugd opleiding bij HVV, Phil Altimari, die tevens speler is van HVV 1 (maar momenteel helaas kampt met een zware blessure). Meer foto`s van dit fantastische toernooi zijn te vinden op www.mvofotografie.nl!

Redactie: Martin van Oostveen
        Foto’s: Martin van Oostveen (Blok 1 & Headerfoto) en Hans Altimari (Blok 2 & 3)