3 verdiende punten voor Mazzelstars Vrouwen in zinderende strijd

Vrijdag 25 november. Vandaag de kraker tussen de twee teams aan de onderkant van de competitie. Beide teams zijn dus erg gemotiveerd om die punten te pakken. Om 20.30 uur wordt er afgetrapt tegen Zeemacht uit Den Helder.

Vanaf moment 1 gaan beide teams er gelijk vol op. Hierdoor oogt het wat onrustig. Kansen zijn er in het begin voornamelijk voor Zeemacht, maar gelukkig staat Lindsay Maaskant haar ‘mannetje’ voor Mazzelstars en zorgt voor een aantal mooie reddingen. Een mooie aanval van Mazzelstars na 5 minuten wordt helaas in de kiem gesmoord. Zeemacht is dreigend, maar het is na 8 minuten nog 0-0. Knappe intrap van Jessie Rottier zorgt voor een hoekschop. Helaas mis. Knappe duik zorgt ervoor dat Lindsay Maaskant de bal klemvast heeft. Na 10 minuten spelen staat Mazzelstars beter en komen er soms goed uit. Met nog 7 minuten te spelen komt er een time-out voor Mazzelstars. Mazzelstars gaat hoger spelen en zorgt voor meer druk. Dit resulteert in een mooie aanval van Jessie Rottier en Kirsten Kok. Kirsten Kok wordt neergehaald en zorgt voor een vrije trap op een gunstige plek. Helaas gaat die mis. Gelijk aan de andere kant zorgt dit voor een kans. Hieruit komt een intrap en deze belandt zonder aan te raken (of was het toch de hak van de keeper) in het doel achter Lindsay Maaskant (doelpunt Bianca Kwast). Mag dit is dan de vraag (0-1)? Laatste twee minuten van de eerste helft gaan in en de bal gaat heen en weer. 2x een hands bal vlakbij het goal van Zeemacht worden niet gezien. Kansen zijn er voor Mazzelstars. Het rustsignaal luidt en we gaan naar de kleedkamers.

De tweede helft gaat Mazzelstars weer voortvarend van start. Jessie Rottier wordt vastgehouden en omlaag getrokken. Geen penalty maar de keeper pakt hem en houdt hem 3 seconden in de hand. De scheids fluit en dit zorgt voor een indirecte vrije trap op het randje. En op dat moment hebben voegt ook Mazzelstars Vr4 zich toe aan het publiek en zorgt voor de nodige support. Jessie Rottier schiet de vrije trap er hard in, 1-1 (’22). De wedstrijd gaat er vurig aan toe. De bal gaat heen en weer.

Een krachtig schot van Jessie Rottier uit een vrije trap zorgt voor net buitenkant paal. Aan de andere kant zorgt een uitbraak voor een kans op het doel. Kirsten Kok probeert de bal weg te halen maar dat resulteert in een overtreding. Penalty voor Zeemacht. Lindsay Maaskant kijkt de speelster recht in de ogen aan en pakt hem. Wat een redding! De wedstrijd is opengebroken en er zijn veel kansen voor Mazzelstars. Het is wachten op het doelpunt. Iedereen strijdt er voor. Een hard schot in de 31ste minuut zorgt een ongelukkig doelpunt voor Zeemacht – Lean Hamburg (1-2). Binnen een minuut zorgt Jessie Rottier voor een prachtig schot tussen twee man door en de bal is raak! Prachtig doelpunt (2-2). Mazzelstars staat top te spelen en een volle tribune zorgt luidkeels voor veel support. Zeemacht gaat in de aanval en die wordt goed afgestopt. Helaas wordt er gefloten voor een onterechte overtreding van Paulien Otter. Doordat het de 6de overtreding is, betekent dit een 10-meter trap. Weer staat Zeemacht oog in oog met Lindsay Maaskant. WEER doet ze het. Ze pakt hem. Lindsay Maaskant houdt Mazzelstars in de wedstrijd en de strijd gaat door. Ghizlan Abdellaoui kijkt en ziet de keeper ver voor de doel staan en schiet de bal vanaf eigen helft in het doel (3-2). De laatste paar minuten zijn er kansen van beide kanten. Wat een spannende pot! Vanaf de tribune wordt mee afgeteld. En wat een ontlading bij het fluitsignaal! De punten blijven in Zoetermeer. 2x winst is binnen en met 6 punten staat Mazzelstars niet meer onderaan. Een mooie pot om te spelen en te zien! Dus kom zeker een keer kijken!

Vrijdag 2 december speelt Mazzelstars uit tegen Futsal Rotterdam in Topsportcentrum Rotterdam. Aanvang 20.30 uur.