100 jarig jubilaris GDA pakt de winst alsnog in de laatste minuut

Deze wedstrijd stond gepland als een thuiswedstrijd voor GDA, maar omdat GDA vanavond met haar leden het 100 jarig jubileumfeest viert en er vandaag veel voorbereidingen werden getroffen op het complex van GDA werd de wedstrijd met medewerking van DUNO vandaag gespeeld op het terrein van DUNO en daarvoor dank.

Voor aanvang van de wedstrijd kreeg de aanvoerder van GDA, Dennis Lubout, namens DUNO nog een mooie bos bloemen en een vaan van DUNO cadeau i.v.m. dit jubileum wat zeer werd gewaardeerd. De wedstrijd kon beginnen.

De eerste helft was van beide kanten rommelig. Geen hoogstaand voetbal en dit wijst meestal op het feit dat de belangen best groot zijn. Duno had al 2 wedstrijden gewonnen en GDA 1 keer gelijk en 1 keer winst. De duels waren pittig en het spel golfde op en neer. GDA probeerde wel te voetballen maar ging te veel mee in het spel van DUNO. Dus geen rust aan de bal en veel omschakelingen van balbezit naar balverlies. Daarnaast had de scheidsrechter vandaag moeite met het inschatten van echte overtredingen die bestraft zouden moeten worden met een kaart, waar hij jammergenoeg wel kaarten gaf voor shirtje trekken en een vermeend balletje wegschoppen. Hoogtepunt van de eerste helft was de strafschop die GDA terecht mee kreeg nadat Arnoud Ooievaar als doorgebroken speler in het zestienmetergebied van DUNO werd gevloerd. Ook hier zou een andere kleur kaart getrokken moeten worden maar de speler van DUNO kwam weg met geel. Arnoud Ooievaar nam zelf de penalty die bekwaam werd gekeerd door de keeper van DUNO. De ruststand was dus 0-0.

De tweede helft een iets ander beeld. GDA kwam iets meer aan voetballen toe en was de bovenliggende partij, maar echt uitgespeelde kansen waren er nog steeds niet. We moesten hier voor wachten tot 65e minuut. Eindelijk een vloeiend lopende aanval van GDA over links waar de bal bij Femi Aboh terecht kwam die de bal na een geweldig rush vanaf de achterlijn terugtrok op de inlopende Jordy Taal die de bal schitterend laag in de rechterhoek plaatste en de verdiende 0-1 op het scoreboard aantekende. GDA dus op rozen, maar dit duurde helaas niet lang. 1 minuut later lag de bal geheel onverwachts in het doel van GDA. Een hoge bal die normaal gesproken een makkelijke prooi zou zijn voor Alessandro Visser kwam verkeerd op zijn arm en viel prompt voor de voeten van de spits van DUNO die de bal binnen tikte, 1-1.

GDA rechte de rug en ging weer vol op de aanval. Niet veel later kreeg GDA toch nog een domper te verwerken. Wessel van Gaalen kreeg na een overtreding zijn tweede gele kaart en moest helaas het veld verlaten. GDA dus verder met tien man. Bij DUNO en GDA werden er de nodige wissels toegepast. GDA bleef met 10 man door drukken en DUNO moest het doen met counters. Uiteindelijk trok GDA aan het langste eind, want in de 93e minuut brak Michael van Zwam met zijn snelheid over links door. Met buitenkant rechts bereikte hij op een schitterende manier bij de tweede paal Noah Schoenmaker die de bal meedogenloos tegen de touwen kopte, 1-2. Wat een ontlading. Al met al een verdiende overwinning waar GDA het zichzelf moeilijk maakte. Het jubileumfeest kan beginnen!!!

Redactie en foto’s: Bon van Gaalen (RKSV GDA)